SON DAKİKA

Merzifon Gazetesi
Kurukafa

YÜKSEL:”MİLLETİMİZ SANDIKTA GEREKLİ MESAJI VERECEKTİR”

YÜKSEL:”MİLLETİMİZ SANDIKTA GEREKLİ MESAJI VERECEKTİR”
Bu haber 29 Mart 2019 - 11:39 'de eklendi ve 548 views kez görüntülendi.

Saadet Partisi 31 Mart Yerel Seçim öncesi son basın toplantısını gerçekleştirdi.
Gerçekleşen basın toplantısına Saadet Partisi İl Başkanı Ahmet Cevher, Saadet Partisi Amasya Belediye Başkan Adayı Numan Yüksel ve parti üyeleri katıldı.
Saadet Partisi Amasya Belediye Başkan Adayı Numan Yüksel siyasi ve ekonomik gündemi
değerlendirdiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı; ”Bildiğiniz gibi 31 Mart seçim arifesine girdiğimiz şu günlerde ülke genelinde Ağustos 2018 den günümüze Türkiye ekonomisinin güncel kriz dinamiği, döviz-faiz kıskacı tarafından şekillenmektedir. Finansal istikrar ve fiyat istikrarı arsında vatandaşın yaşadığı gerilim ile çıkmaza girmiştir.
İktidar da oldukları 2015 yılı Türkiye Dış Dünya arasındaki sermaye hareketliliği üzerinde tam serbestlik, merkez bankası bağımsızlığı, enflasyon hedeflemesinin merkez bankasına verilmesi, merkez bankası serbest döviz piyasaları kurumu sıkı para politikası, merkez bankasının faizin politika enflasyonun üzerinde belirlemesi, üretimin ithalata bağımlı hale gelmesi, kronik ve giderek büyüyen cari işlem açıkları, kısa vadeli borçlanmaların arttırılması, dış borçlanmanın dört nala tırmanması, Türkiye’nin dış kırgınlık göstergeleri, beş kırılgan yükselen ekonomi, reel ücretlerin, üretimin, istihdamın, milli gelirin gerilemesi, finansal kriz oluşturma, iflas eden fabrikalar, konkordato bekleyen üreticiler, kapanan işletmeler, toplu işten çıkartmalar, pahalılık, işsizlik sayısındaki hızlı artış daha birçok eleştireceğiz konu var.
TÜRKİYE OLARAK BURAYA NASIL GELDİK.
2013 yılında miktarsal kolaylaştırma faizlerin aşamalı arttırılması
17-25 Aralık çıkar çatışmasında ülkenin Türk lirasında hızlı değersizleştirme
2014 te merkez bankası yüksek oranlı faiz artışı açıklaması
iktidar ve Gülenciler ile girilen mücadele 2015 sonunda ekonomik daralma meydana getirdi.
15 Temmuz darbe girişimi sonrası 3.çeyreği ekonomik daralma bir kez daha katladı
Ekonomik daralma ile (geleceğe kaçış planı) devreye girdi ve yatırımcı dış ülke kaçışları başladı
Mehmet Şimşek (fırtınada çatı onarmamak için) ifadesi erken seçimi gündeme getirmiştir.
MHP seçimlerde inisiyatif alarak erken seçim için tarih belirlemesinde Cumhur İttifakını oluşturmaları ekonomik krizin sinyalini vermiştir.
2018 Mayısa Brunson krizi ile döviz krizi tetiklenmiş, enflasyon oranı %93 e tırmanmıştır.
Tarım çökmüş, tarım ülkesi olan Türkiye ithalata başlamıştır.
Pamuk Yunanistan’dan, Buğday Rusya’dan, Arpa Fransa’dan, Pirinç Mısır’dan, Çay Sri Lanka’dan, Bakla İtalya’dan, Sarımsak Çin’den, Nohut Meksika’dan, Mercimek Kanada’dan, Saman Bulgaristan’dan, Ayçiçeği Moldova’dan, İncir Almanya’dan, Üzüm İran’dan, Domates Rusya’dan, Fındık Almanya’dan, Kayısı Amerika’dan, Limon Kıbrıs’tan, Portakal Kıbrıs’tan, Sığır Letonya’dan, İnek Estonya’dan, Koyun Gürcistan’dan ithalat ediliyor.
Yanlış ekonomi politikaları yüzünden krizler kaçınılmaz olmuştur. 17 yıllık iktidarlığında betonlaşan, yol yapan, köprü yapan bir anlayış sistemi kriz yaratan ekonomik modelin çökmesine sebep olmuştur.
Dış konektöre bağımlı bir tüketim anlayışı ekonomideki döviz kurunda vatandaşı zora sokmuştur.
Üretmeyen tüketen bir Türkiye inşa etmek gelecek yıl da dahi ekonomik krizin kısa zamanda istikrara kavuşması mümkün görünmemektedir.
2019 Mart seçimleri sonrası bizleri ne bekliyor.
Seçimlerin geride kaldığı ve ekonomik toparlanmanın yaşanacağı bir dönem bizleri beklemiyor.
Türkiye önemli bir değişim içindedir.
2013 yılından beri yapısal kriz konektöründe olması yapısal krizin ekonomik, siyasal ve toplumsal sonuçların dar tanımıyla ekonomik krizin kısa süreli daralmalar ile biteceği düşünülemez.
2019 yılı ABD merkez bankasının fed faiz artış takviminde sarkıtma yolu ile yapısal kriz sürecek fakat sorunlar çözülmeyecektir.
AKP İktidarı Türkiye’yi ekonomik krize sokması bundan sonraki süreçte ekonomik krizi yönetecek ehliyeti olmadığını tekrar belirtmek isterim.
Türkiye’nin içinde bulunduğu bu kriz ortamında çare olacak ve seçime giren tek partiyiz.
Amacımız, içinde bulunduğumuz bu kararmış düzeni yeniden toparlamak
bizler milli görüş ilkesi ile belediyecilikte ”Milli, anlayışını getiren ilk partiyiz.
Milli ve Manevi kalkınmaya önem veren, serbest rekabetçi ekonomik anlayışa ve faiz sistemine karşı olan bir sistemi, tüketen değil üreten Türkiye modelini getiren, sanayi ve fabrika yatırımlarının alt yapısını hazırlayan, hak hukuk çerçevesinde insan hakkını kamuya, kamu hakkını insana kullandırma gayreti içinde olan, şeffaf yönetim, halk ile istişare, kalkınma projeleri paylaşımı ile örnek olmuştur.
Bizler bu anlayış ile önce adaletli, liyakatli, ahlaklı ve insan işi olarak gördüğümüz belediyecilik modelini hayata geçirmek istiyoruz.
Ehliyet çok önemlidir. Personele işi verirken zihniyetine, görüşüne, siyasi düşüncesine bakmaksızın bu işi yapabilir mi yapamaz mı bakmaksızın bir istihdam modeli oluşturmak istiyoruz.
Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik buhranı değiştirmek, sanayi atılımları ve fabrika yatırımları ile önce istihdam oluşturmak, bitmiş tükeniş tarım için can suyu olmak, yaşanabilir sosyal ve çağdaş bir şehir oluşturmak gayreti içerinde kendimizi görüyoruz.
Bu ilkelerimiz ve vaat ettiğimiz ile projelerimiz şehrimizin gelişmesine refah seviyesinin artmasına ve içinde bulunduğumuz siyasi iktidar hatalarının bir daha yaşanmaması adına Amasya da bir model oluşturup Türkiye geneline yaymak olacaktır.
SEÇİM KAMPANYASINDA YOLA ÇIKARAK
Öncelikle istihdam oluşturacak projeleri hayata geçirmek istiyoruz.
Gençlerin gelişimi, teknoloji atılımları, ARGE merkezi, mesleki programlar, tarım destekleri, akıllı tarım teknolojisi, sanayi yatırımları, iş adamları daveti ve yatırım destekleri ile önceliğimiz iş alanını genişletmek ve refah seviyesi arttırmak olacaktır.
Marka kent ile kültürel ve sosyal projelerimiz ile yaşanabilir örnek bir kent kurmayı hedefliyoruz. Bu amaçla Turizm alanında iyileştirmeler, Turizm alt yapısını düzenlemek, projeler ile turizm etkisini hızlandırmak istiyoruz. Amesialand projesi ile orta Karadeniz en büyük eğlence merkezini inşa ederek model bir Amasya oluşturmaktır gayretimiz.
Kent projeleri ile kent meclisleri oluşturmak, şeffaf belediyecilik anlayışını meclisler ile yürütmek olacaktır. Ev hanımlarımıza yönelik ev ekonomisi desteği ile destekleyip ekonomik alanda gelişmelerini istiyoruz. Mahalle kreşleri ve çocuk gelişim evleri ile kadınlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak istiyoruz. Kadınlarımıza sosyal tesisler kurarak daha sosyal ve zaman geçirebilecekleri etkinlik alanları kurmayı hedefliyoruz.
gençlerimiz gelişen dünya aktivitelerini yapabilmeleri için kaykay ve paten pisti, futbol ve voleybol sahaları, yarış pistleri, bisiklet etkinlik pistleri, doğa sporları parkurları inşa ederek daha enerjik ve sosyal olmaları için projeler gerçekleştiriyoruz.
Amasya’mızın enerji ihtiyacını karşılamak için rüzgâr tribünü ve güneş enerji sistemlerini kurarak ucuz enerji vermeyi hedefliyoruz. Katı atık projesi ile hem çevresel kirliği ortadan kaldırıyor, aynı zamanda geri dönüşüm ile plastik ve enerji ihtiyacını karşılamış olacağız. Yanlış imar plan ve betonlaşma sistemiyle kültürel Amasya’nın cehresini bozan her türlü yapıyı kentsel dönüşüm projemiz ile Amasya’mıza uygun yeni teknoloji olan yeşil konut projesi ile destekleyecek ve cehresini değiştireceğiz. Daha geniş meydanlar ve yol düzenlemesi ile Amasya’nın içsel yapı bozukluğunu ortadan kaldırmak istiyoruz.
Mahalle aralarına kurulacak olan park ve bahçeler ile daha güzel bir Amasya inşa etmek istiyoruz.
Yeşil Irmak Turizmini geliştirerek sosyal park alanları, mesire alanları ve bot
,kano turları etkinliği ile Amasya’mızda daha sosyal gezi alanları oluşturmak dışa olan seyahat gereksinimini engellemeyi planlıyoruz.
Göç eden değil göç alan bir Amasya inşa etmek istiyoruz.
Amasya toplu konut projesi ile Amasya da yaşayan dar gelirli ailelerimize faizsiz taksitle ödenebilir koşullarda konutlar yapmayı hedefliyoruz.
Projelerimiz ile yaşanabilir, sosyal çağdaş bir Amasya inşa etmek istiyoruz.
Seçim sürecinde Cumhur İttifakının tüm seçim bölgelerinde ve mitinglerinde Saadet Partisinin HDP ile aynı karede gösterilmesi ve ittifak içinde olduğumuzu gerek kamuoyundan gerekse mitinglerde sözlü olarak dile getirmeleri, bizlerin 1389 seçim bölgesinde tek başımıza seçim girmemizi görmezden gelerek halkı yanlış yönlendirmektelerdir.
Bizler Gönül Kırmaya değil gönül yapmaya çalıştık. Kalan 4 gün içinde milletin sesi olmaya devam edeceğiz. Buna karşılık Saray Koalisyonu son derece haksız bir seçim kampanyası yürüttüler. Ülkenin tüm özel medyasını ele geçiren İKTİDAR önce dış güçler saldırıyor dediler tutmadı, sonra mutfaktaki yangının sorumluluğunu çiftçiye yüklediler.
Sonra vites büyüttüler kendilerine oy vermeyeceklere hain demeye başladılar, Saray ve bekçisi milletimize ağır hakaretler ettiler. Yine olmadı bu kez parti liderlerini tehdit etmeye başladılar.
Genel başkanımız üzerinden konuşmalarını çarpıtarak ve aslından önce kırparak gösterim yaptılar tutmadı. Son olarak tekrar vites büyüttüler kendilerine oy vermeyeceklere hain demeye başladılar, Saray ve bekçisi milletimize ağır hakaretler ettiler. Yine olmadı bu kez parti liderlerini tehdit etmeye başladılar.
Milletimiz buna da itibar etmedi. Son olarak ‘bu bir halk ayaklanmasıdır’ bildirilerinin basıldığı ve partimizin logosunun da bu bildiriye basıldığını öğrendik. Broşürlerin dağıtılmasının arkasındaki eylemlerin ve etkilerin kamuoyuna deşifre etmeleri için gerekli Antalya Murat Paşa İlçe seçim kuruluna 2019/54 kararlı dilekçemiz ile başvuruda bulunduk ve 1986/307 sayılı YSK kararı ile toplatma için Muratpaşa kaymakamlığı, Muratpaşa emniyet müdürlüğü tarafından karar alınması için onaylanmıştır. Seçim öncesi kimlerin nerede bastırdığını ve kimlerin dağıttığı ile ilgili kamuoyuna açıklamalarını talep ettik. Umarız açıklamayı seçim öncesi yapacaklardır. Bununla partimizin uzaktan yakından ilgisi yoktur. Darbeci ağzıyla konuşup milletimizi tehdit etmeye başladılar. Biz halka ve halkımıza güveniyoruz.
Kirli siyasetin provokatör eylemlerini sürekli dile getirmemize rağmen Türkiye genelinde gerek ulusal gerekse medya üzerinden engellenmekteyiz. Saadet Partisi olarak üzerimizden oynanan bu oyunları şiddetle kınıyor, vatandaşlarımızın dayatılmış provokatör paylaşımlara araştırmadan itibar etmemelerini talep ediyoruz.
Çamur at izi kalır, iktidar bu dönemde ahlaki ve iftira konularında çığır açmıştır. Saadet Partisi seçim dönemi boyunca üzerine atılan iftiralar ile ilgili kamuoyu kayıtları ile gerekli suç duyurusunda bulunmuştur.
Bizleriz Türkiye’nin geleceğini inşa edecek sistemi ve projeleri hayata geçirmekten başka gayemiz yoktur.
Belediyecilikteki yolsuzlukları, ihale usulsüzlüklerini, yandaş sistemini ortadan kaldıracak, şeffaf belediyecilik anlayışı ile vatandaşlarımızın üstüne yüklenen yükü ortadan kaldırmak için geliyoruz.
Çok şey var konuşulması gereken. yerel seçime doğru giderken bunları sürekli dile getirmekten yorulmadık yılmadık, inşallah milletimiz sandıkta gerekli mesajı vereceklerdir ”dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA