SON DAKİKA

Merzifon Gazetesi
Kurukafa

KABLAN; ‘İTTİFAKIMIZ YOK, ÇEKİLMEDİK DE’

KABLAN; ‘İTTİFAKIMIZ YOK, ÇEKİLMEDİK DE’
Bu haber 29 Mart 2019 - 14:41 'de eklendi ve 633 views kez görüntülendi.

İYİ Parti Merzifon Belediye Başkan Adayı Mustafa Kenan Kablan, kamuoyunda kendisinin adaylıktan çekildiği yönünde dedikoduların olduğunu bunun da asla doğru olmadığını belirtti.
Parti ilçe merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Merzifon Belediye Başkan Adayı Mustafa Kenan Kablan, kendilerinin her zaman ilkeli bir siyasetten yana olduklarını ifade ederek, “Merzifon’umuza hayırlı olacak adayın bu yarışı göğüslemesini istiyoruz. Duyduğumuz kirli politikalardan dolayı üzüldüğümüz için bir açıklama gereği duyduk. Biz her zaman ilkeli siyasetten yana olduk, bunu da zaten seçim sloganımız haline getirdik. Yarışması gereken ekipler, projeler yarışsın, Merzifon’a bir şeyler katacağına inanılan projeler ipi göğüslesin istiyoruz. Bizim de içinde olduğumuz 6 arkadaşımız sahaya çıktı, uzun zamandır mücadele ediyorlar. En geç çıkan aday olmama rağmen bir ay içerisinde çalmadığımız kapı, elini sıkmadığımız insan bırakmamaya gayret ediyoruz” dedi.
HAKKIMIZDA SPEKÜLASYONLAR ÜRETİLİYOR
İYİ Parti’nin seçimden çekileceği yönünde spekülasyonların üretildiğini söyleyen Belediye Başkan Adayı Mustafa Kenan Kablan, “En son dün çok yoğun bir şekilde İYİ Parti hakkında spekülasyonlar üretilmeye başlanıldı. Asla İYİ Parti’nin seçimden çekilme veya herhangi bir parti ile ittifakı söz konusu değil. Biz bir ayı geçkin bir süredir çalışıyoruz ve seçime de hazırız. Seçime gireceğiz ve milletin iradesine de saygı duyuyoruz” dedi.
ANLAŞAMADIK, GÖRÜŞMELER SONA ERDİ
Cumhuriyet Halk Partisi ile yapılan ittifak görüşmelerini de anlatan İYİ Parti Merzifon Belediye Başkan Adayı Mustafa Kenan Kablan, “Bildiğiniz üzere, İYİ Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi’nin arasında yapılan bir ittifak meselesi var. Birçok ilde de bu ittifak yapıldı. Tabi ki Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin de bir ittifakı vardı. Bu ne bizim için ne de onlar için şehrimize yansımadı. Biz seçime gireceğiz, asla çekilmek diye bir şey söz konusu değil.
19 Aralık 2018 tarihinde ben Genel Başkan’dan adaylığımı onaylattım. Ancak Amasya mutabakat dışı olmasına rağmen il merkezinde bir adayın olmaması bizim de beklememize neden oldu. Cumhuriyet Halk Partisi ile sadece yerelde değil, Genel Merkez bazında da görüşmeler oldu fakat bir mutabakat sağlanamadı. Sağlanamadığı için de biz yarışa çıktık ve koşmaya başladık.
Kamuoyunda çok çirkin söylentiler var. Ama asla hiçbir adayı ve yönetimi de suçlamıyorum. Onların bunu yaptığına inanmıyorum. Karşılıklı medeni insanlar olarak oturduk fakat anlaşılamadı. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi ve bizimle alakalı kamuoyunda birçok şey üretiliyor, bunların hiçbirisi doğru değil. Benim içerisinde olmadığım komisyon görüşmeleri oldu. Komisyon görüşmelerinin en sonunda İYİ Parti’ye bir kontenjan bir de seçilebilecek yerden Meclis üyeliği teklifi yapıldı. Bizde bu şartlarda anlaşamayacağımızı herkesin yolunun açık olmasını diledik ve ayrıldık. Bizim talebimiz bir Belediye Başkan Yardımcılığı ve üç belediye meclis üyeliği idi. Anlaşamadık ve görüşmeler sona erdi. Bizim şuanda kimseyle ittifakımız yok, tek ittifakımız milletle.
Projelerimiz hazır, ekibimiz hazır. Bir aydır herkese ulaşmaya çalıştık. Eğer vatandaşlarımız projelerimizi ve ekibimizi beğenirse görevi bize verecektir. İrade milletin, takdir Cenab-ı Allah’ın” dedi.
HAK EDEN KAZANSIN, MEMLEKET İÇİN HAYIRLISI OLSUN
CHP ile yapılan ittifak görüşmelerinin şartlı olmadığını, temsil makamının önemine ilişkin olduğunu da söyleyen Kablan, “İYİ Parti kurumsal bir parti. Kurulduktan hemen üç ay sonra seçime girdi, yüzde 10 barajını yakalayarak ve 40 milletvekili ile parlamentoya girmiş bir parti. Dolayısıyla İYİ Parti kurumsal bir partidir. Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyet tarihinin köklü siyasi partilerinden bir tanesidir. Şartlı bir ittifak değil, temsil makamları önemlidir. Dolayısıyla bir ittifak yapıyorsanız sizin seçmenlerinizin orada temsil edildiğinizi görmesi lazımdır. Bunu biz şart olarak değil, iki kurumsal yapının birlikteliği diye görüyoruz. Eskiden ülkede seçimler yapılır sonra ittifaklar yapılırdı. Mevcut sistemin değişmesinden sonra önce ittifaklar yapılıyor sonra seçime gidiliyor. Bunu da çok fazla yadırgamıyorum. Çünkü bunu başlatan ne Cumhuriyet Halk Partisi, ne de İYİ Parti’dir. Merzifon’da da 6 partinin kendi adayları ile seçime gitmiş olması güzel bir demokrasi örneğidir. Hak eden kazansın ve memleket için hayırlısı olsun” dedi.
MERZİFON’DA İLK DEFA BÖYLE SEÇİM GÖRÜYORUM
Seçim çalışmaları boyunca edindiği Merzifon seçmeninin eğilimi hakkında edindiği intibaının hangi yönde olduğu hakkında sorulan soruyu da cevaplandıran Belediye Başkan Adayı Mustafa Kenan Kablan, “Vatandaşları, esnafları dolaşıyoruz. Türkiye’de çok fazla seçim yaşanıyor, bu da bir yılgınlık getiriyor. Gördüğümüz tabloda insanlarımızın siyasete ve siyasetçiye olan güvenleri her geçen gün azalıyor. Bu da onları politik davranmaya götürüyor. Üzerindeki baskılar, tehditler vs gibi konular insanlarımızı biraz daha politik davranmaya sevk ediyor. 30 yıla yakın siyasetin içerisindeyim Merzifon’da ilk defa böyle bir seçim görüyorum. Seçimi herkes kazanabilir. Sonuçta bu bir yerel seçimdir. Ama mevcut iktidar ve ittifakın içerisinde olan diğer parti mümkün olduğu kadar seçimleri genel seçim havasında götürmeye çalışıyorlar. Merzifon’un demokrat seçmen yapısı bunu çok fazla ciddiye almadığını görüyorum” dedi.
HEPİMİZ BU ÜLKENİN PARÇASIYIZ
Ülkede bir beka sorunun olmadığını da söyleyen Kablan, “Bu ülkede ben bir beka sorununun olduğuna inanmıyorum. Zaten yerel seçimlerle de alakalı değil. Varsa ki ben inanmıyorum ama yerel seçimle Türkiye’deki beka sorununun nasıl bir ilişki kurulduğunu bilmiyoruz. Karşınızdaki size oy vermeyi düşünmeyen seçmene hakaret etmenin ne anlama geldiğini kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bu ülkenin yüzde 40’ı vatansever, geriye kalan yüzde 60’ı vatan haini ise vatan elden çoktan çıkmış demektir. Hepimiz bu ülkenin bir ferdi, bir parçasıyız. Memlekette beka sorunu varsa bu siyaset ve partilerin üzerinde bir durumdur. Ecdadımızın yaptığı gibi memleketimizin bekası için gerekirse kanımızın son damlasına kadar çarpışmaya hazırız. Bunun yerel seçimle alakası olduğunu düşünmüyorum, sadece üzerinden nemalanmaya çalışılıyor” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA