SON DAKİKA

Merzifon Gazetesi
Kurukafa

3876 HANEYE YARDIM ZİYARETİ

3876 HANEYE YARDIM ZİYARETİ
Bu haber 09 Temmuz 2019 - 11:48 'de eklendi ve 744 views kez görüntülendi.

Amasya Valiliği himayesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde uygulanan Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında ilimizde 3876 hane ziyareti gerçekleştirildi. Tespit edilen sorunların çözüme kavuşturulması için yapılan çalışmalar vatandaşlarımız tarafından memnuniyetle karşılandı.

Sosyal politikalarımızın temel gereği olan ve devletimizin hassasiyet gösterdiği gruplara yönelik uygulanan programda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Valimiz Dr. Osman Varol’un selamlarıyla kapıları çalınan ailelerin talepleri ilgili kurumlara aktarılarak imkânlar çerçevesinde çözüme kavuşturuluyor.

Vali Varol, “Ziyaretlerde vatandaşlarımıza devletimizin sunmuş olduğu hizmetler anlatılıyor. Tespit edilen talep ve ihtiyaçlar ilgili mercilere iletilerek sorunların çözüme kavuşturulması sağlanıyor.” dedi.

Amasya Sosyal Hizmet Merkezi ve Merzifon Sosyal Hizmet Merkezi tarafından yürütülen Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında yaşam koşullarının iyileştirilmesini amaçlayarak aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarının tespiti, ihtiyaca göre sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerin planlanması ve uygulanması, gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden (eğitim, sağlık, istihdam vs.) yararlanılmasının sağlanması amacıyla sürecin tüm aşamalarında rehberlik ve danışmanlık hizmetleri sunulması planlanıyor.

Bu kapsamda 2017 yılından itibaren alanında uzman meslek elemanları tarafından hane ziyaretleri gerçekleştirerek sosyal yardım ve sosyal hizmete ihtiyacı olan vatandaşlarımız tespit edilmekte, durumlarına uygun hizmetlerden ve gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden yararlandırılmaları sağlanmakta. Ayrıca ailelere rehberlik ve danışmanlık hizmetleri sunarak aile ve bireylerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi amaçlanmakta. ASDEP görevlileri tarafından tespit edilen hususlar müdürlük görev alanında ise Sosyal Hizmet Merkezleri tarafından çözüme kavuşturulması yönünde çalışmalar yapılmakta, Bakanlığımız görev alanı dışındaki durumlarda ise diğer kamu kurumlarına yönlendirilmekte.

İlimiz genelinde merkez ve Merzifon ilçe mahallelerimizde gerçekleştirilen hane ziyaretleri ile 2018 yılında toplam 2457 hanede görüşme gerçekleştirilmiş ve 2019 yılında toplam 829 haneye ziyaret gerçekleştirilmiş olup yapılan ziyaretler sonucunda 91 hane talep ve ihtiyaçları doğrultusunda ilgili kurumlara yönlendirildi. Ayrıca ilimize her yıl düzenli olarak yaz aylarında gerçekleştirilen mevsimlik göç ile gelen tarım işçileri ile Merzifon ve Merkez ilçemizde bulunan geçici yerleşim yerlerine ziyaretlerde bulunularak toplam 128 hane ziyareti gerçekleştirildi. Yapılan görüşmelerde kişilerin ihtiyaç ve talepleri ilgili birimlere ulaştırıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA